Пиърс Морган обяви постъпката на Йозил за ненормална

14:30, 21 апр 20 / Спорт 25 2304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският водещ Пиърс Морган, който не крие пристрастието си към Арсенал, остро критикува атакуващия полузащитник на отбора Месут Йозил, който отказа на ръководството на отбора да намали заплатата му заради пандемията от COVID-19, предаде БГНЕС.

20- 30% намаление на заплатите във футбола

Вчера от Арсенал обявиха, че футболистите са дали съгласието си да бъдат понижени заплатите им с 12,5%, но се оказа, че трима от играчите са отказали. Един от тях е именно Месут Йозил, който всъщност е най-високоплатеният футболист на лондонския клуб, като получава 350 хил. паунда седмично. Морган обяви постъпката за неморална и ненормална.

Звезда на „Реал“ Мадрид си иска заплатата

"Това не е изненадващо - Йозил, който получава по 350 000 паунда на седмица, не прави нищо от 2017 г. Как не те е срам, Йозил? Как не те е срам? Ще го кажа директно: Някои от по-младите играчи, които получават значително по-малко, се съгласиха на понижение с 12.5%, въпреки че това е капка в океана относно твоето заплащане, но ти не искаш да го правиш? Казваха ми, че футболистите ги критикуват несправедливо в тази ситуация, но някои от тях си заслужиха критиките. Някои като Месут Йозил, който просто каза "не". Извинете, но не става. Аз мога да бъда най-високоплатения играч на Арсенал, един от най-високоплатените в света, да струвам безкрайно много пари, да си седя на задника и нищо да не правя в момента, но няма да се съглася на намаление на заплатата", заяви Морган, цитиран от Evening Standard.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама