ФИФА: Пандемията няма да се отрази на инвестициите в женския футбол

14:46, 22 апр 20 / Спорт 25 2261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От ФИФА уверяват, че пандемията от коронавирус няма да се отрази отрицателно върху планираните инвестиции в женския футбол за периода 2019-2022г. От организацията планират да вложат общо 1 млрд. долара в развитието и популяризацията на женския футбол за период от три години, като това ще се случи въпреки кризата с COVID-19, която преустанови всички футболни първенства и турнири по свет, предава БГНЕС.

СЗО съветва УЕФА да няма футбол още 18 месеца

"Тези инвестиции вече заложени от ФИФА и кризата няма да им се отрази. Средствата ще бъдат инвестирани в различни области на женския футбол, включително турнири, изграждането на инфраструктура, програми за развитие, управление, програми за професионализация и технически програми", коментира говорител на ФИФА. Пакетът, заложен за женския футбол, се финансира от финансовите резерви на централата.

Представители на ФИФА потвърдиха, че отделно от това женският футбол ще получи и средства за възстановяване от кризата, наравно с другите направления. "В момента ФИФА работи върху възможностите да помогне на футболната общност по света, включително женския футбол. Точният формат на подкрепата и детайлите все още се обсъждат с членките на ФИФА, конфедерациите и други отговорни институции", допълниха от централата.

Винченцо Сподафора охлади надеждите за скорошно подновяване на футбола

Към женския футбол се проявява все по-голям интерес в последните години, като Световното първенство през 2019г. бе наблюдавано от рекордните 1,12 млрд. зрители. Миналата седмица обаче Съюза на професионалните играчи по света ФИФПро предупреди, че кризата с COVID-19 може на практика да прекъсне прогреса на женския футбол.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама