СБЛЪСЪК: „За“ или „против“ бойкота на парламента заради Борисов (ИНФОГРАФИКА)

14:29, 23 апр 20 / Сблъсък 25 5942 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Депутатите от ГЕРБ отказаха да участват в извънредното заседание по искане на БСП. От левицата събраха подписи, за да извикат в парламента премиера Бойко Борисов и да го питат за държавните мерки в кризата заради разпространението на COVID- 19. От ГЕРБ обаче показаха кой командва парада. Не се регистрираха и така на практика бойкотираха заседанието. Премиерът отново беше спасен от своите. БСП внесоха второ искане за изслушване, а какво ще бъде развитието предстои да разберем.

Представяме мненията на зам.- председателите на ПГ на ГЕРБ и БСП Александър Ненков и Георги Свиленски.

                                                                                                                 

 

Според управляващите парламентът трябва да заседава, само когато има неотложни решения за взимане. „Не считаме, че заседание за изслушване на премиера, който така или иначе всеки ден отговаря на въпроси, е необходимо“, заяви Александър Ненков.

Когато се обсъждаше как да работи парламентът в условията на епидемия от коронавирус, управляващото мнозинство предложи да заседава само по желанието на Борисов. Получихме уверението, че винаги, когато опозицията пожелае, ще има заседание. Да ама не. Поискахме заседание и на тях им разпоредиха да се скрият“, посочи Георги Свиленски.

БСП поискаха да си направят нещо като политически пиар, от ГЕРБ не счетохме подобно заседание за наложително“, подчерта Ненков и уточни, че не е наложително иНинова да извика премиера, за да се покаже в "цялата си прелест".

Не ГЕРБ бойкотираха опозицията, а премиерът Борисов бойкотира парламентаризма. Той бойкотира собствената си държава“, изтъкна Свиленски.

Ако опозицията искаше и имаше алтернатива на това, което правителството прави, щеше да поиска вот на недоверие. Те нямат алтернативен вариант на мерките“, коментира Александър Ненков.

От БСП обаче са искали да чуят от министър- председателя какви резултати са дали мерките, които държавата прилага. „За да може българските граждани да се ориентират в собствения си живот и да знаят какво ги очаква. Те не могат да чакат всяка ранна сутрин и късна вечер поредната извънредна пресконференция“, посочи Георги Свиленски.

Какво по-различно мислите, че щеше да каже Борисов в парламента? БСП да предложат алтернативни мерки. Някъде дълбоко в себе си дори те самите осъзнават, че правителството прави всичко възможно", изтъкна Ненков.

Вместо управляващите да помогнат на българите, те ги превръщат в длъжници. В другите държави предлагат помощ за всеки един човек“, коментира Свиленски и допълни, че мерките на правителството са за кредитиране, а не за излизане от кризата.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

                               

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама