Кои футболни първенства са най-близо до подновяване на мачовете?

09:23, 04 май 20 / Спорт 25 3274 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Спортните фенове отдавна са заявили, че светът е футбол. Последните два месеца живяха в свят без футбол и това накара мнозина да осъзнаят каква стойност има тази игра. Едва ли е имало истински фенове, които да не са се чудили кога ще се върне добрия спортен крал на екрана и да не са проверявали всеки ден възможните новини. Последните данни показват, че много скоро можем да чуем съдийската свирка и да видим любимите играчи на терена.

Добрите новини наистина предстоят, а надеждата става все по-силна за мнозина. Всяка страна има различен график за възобновяване и по всичко личи, че през май месец имаме голямата надежда и възможност да върнем старата спортна емоция. Очаква се отборите да играят при закрити врати, но поне всички футболни мачове ще се излъчват по телевизията, без да си играят с нервите на спортните фенове.

Предложението за възобновяване ще бъде разгледано именно в края на април. Немските издания смятат, че при евентуална благословия от Ангела Меркел, немските отбори ще започнат активна игра някъде около 9 май. Към този момент не трябва да забравяме, че и букмейкърите следят все по-сериозни потенциалните възможности за възобновяването на европейските футболни лиги. Феновете могат да открият разнообразни възможности за залози в Winbet, включително дългосрочни и още сега да номинират отбор за потенциален шампион. Италианското първенство в лицето на Серия А е все още под въпрос, но след доста драстични мерки и лимитиране на социалните контакти, жителите все по-често усещат разхлабването на мерките и около 3 май ще започне да се коментира и възможността за стартиране.

Някои източници коментират, че стартирането на тренировки може да започне едва на 18 май, а това автоматично насочва погледите към юни, все пак можем да останем оптимисти и за по-добрите възможни срокове. Испанското първенство понесе много тежки удари и някои футболни грандове редуцираха заплатите на своите играчи до 70% - сумите със сигурност не са малки. До този момент всички в страната се надяват на бързо разхлабване на мерките, но властите са категорични, че испанската лига ще стартира някъде през лятото.

Ситуацията в Англия също изненадва с някои противоречия, но едва през май ще започнат коментари как ще се изиграят останалите мачове от сезона. Британските фенове имат дата за възстановяване на спортна дейност  - 8 юни. Френското първенство също не е особено оптимистично за по-скорошни дати и техният календар отново насочва вниманието към юни. И още по-интересното е, че са добавили и крайна дата в лицето на 25 юли.

Подозираме, че шансовете за разхлабване на мерките може да ускори процеса по възобновяване, но и на този етап не трябва да сме напълно категорични, че всяко едно първенство ще продължи при затворени врати, колкото и да се редуцират мерките. Предстоящите по-топли дни също биха могли да дадат своето отражение, но добрата новина е, че поне краят на тази абстиненция наближава.

Очакваното футболно завръщане тепърва ще започне да отчита и моментните загуби във всички футболни лиги, които със сигурност не са малко, а и различните първенства са готови да санкционират всеки отбор, който е на път да бойкотира крайното класиране и новите потенциални възможности за финално разиграване. Да не говорим, че обикновено в края на лятото предстоят и различните баражи за европейски първенства, които допълнително може да объркат сметките. Разбира се, тези казуси ще започнат да се разискват тепърва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама