Какво ще стане с футболистите, които откажат да играят

13:14, 05 май 20 / Спорт 25 2156 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият нападател на Уотфорд Марвин Зорден изрази мнение, че Висшата лига трябва да обмисли вариант, при който даден играч може да откаже да излезе на терена заради липсата на лек срещу COVID-19.

Футболът в Англия бе спрян в средата на март месец заради пандемията от коронавирус, като до момента на острова са заразени над 186 000 души и са починали повече от 28 000.

Как отборите от Висшата лига борят коронавируса?

В последните седмици клубовете и лигата преговарят все по-усилено за рестартиране на сезона, но до момента не са стигнали до консенсус. Към момента липсва одобрението на властите в страната. Марвин Зордел вярва, че друг аспект на проблема е по-важен, предава Спортал.

"Някои хора живеят в свой собствен свят и не се страхуват, че могат да се заразят или да станат преносители на вируса. Това е добре. Те ще искат да играят и няма да се притесняват от нищо. Но има и други футболисти, които например живеят с родителите си. Или такива с бременни жени и съвсем малки деца. Ако бъде подценено здравето, може да се стигне до големи неприятности", каза Зордел, който през миналото лято прекрати официално състезателната си кариера.

"Мисля, че трябва да се помисли сериозно върху всички тези фактори. Никой не иска ситуация, в която хора са карани насила да излизат на терена, когато те отказват да направят това", допълни 29-годишният англичанин.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама