Подновяват Бундеслигата

17:05, 06 май 20 / Спорт 25 3155 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Мачовете в Бундеслигата и във втората дивизия на германския футбол ще се подновят във втората половина на май и ще се играят без публика, съобщават ДПА и БНР.

Германското правителство даде днес „зелена светлина“ за рестартиране на срещите в първите две дивизии след паузата заради пандемията от коронавирус. Точната дата на подновяване на сезона ще бъде обявена от Германската футболна лига.


Снимка: CanstockPhoto

Новината беше оповестена след видеоконферентен разговори на германския канцлер Ангела Меркел с лидерите на 16-е германски провинции. Съгласно договорката провинциалните власти са се съгласили да обвържат разхлабването на рестрикциите с броя на новите инфекции, което означава, че ако окръг или град регистрират над 50 нови случая на зараза на 100 000 жители през седемдневен период, то провинцията трябва да въведе отново по-строгите рестрикции. Федералното правителство и провинциалните ръководители са се съгласили да удължат мерките за социална дистанция до 5 юни.

Какво ще стане с футболистите, които откажат да играят

Германската футболна лига и федерация предоставиха подробно ръководство за клубове и други заинтересовани страни за това как мачовете от последните девет кръга от сезона могат да се проведат в максимално безопасна среда, като правилата за дистанциране трябва да се спазват извън терена и честото тестване на всички.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама