11 години без Димитър Бербатов в националния отбор

08:20, 13 май 21 / Спорт 25 4763 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Точно преди 11 години, Димитър Бербатов шокира футболния свят в България, когато на специална пресконференция голаджията заяви, че повече няма да носи фланелката на националния отбор. В  този момент той е най-голямата ни футболна звезда, играе в английския „Манчестър Юнайтед“ и е една от основните надежди на отбора.

Бербатов се кандидатира за шеф на БФС

Бербатов направи дебюта си за „лъвовете“ на 17 ноември 1999 г. в приятелски мач със съседите ни от Гърция. Той излиза на игрището с фланелката на България 78 пъти, в които отбелязва 48 гола, като така се превръща в голмайстор номер 1 в историята на националния отбор. Бербатов носи капитанската лента на националния отбор в продължение на 4 години - от 2006 до отказването си през 2010 г.

„Пожелавам успех на отбора и на момчетата. В последните години нещата много се промениха. Когато се събирахме, момчетата идваха с нежелание. Нямаше усмивки. Много са факторите", заяви Бербатов на пресконференцията тогава.

Бербатов се завръща в българския футбол

Той аргументира решението си с натрупана преумора и усещането, че се чувства „изчерпан“. Спекулациите са, че отношението на тогавашния вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков е причина за решението на Бербатов. Двамата продължават да са в обтегнати отношения и до днес.

11 години по-късно Бербатов предприе крачката да се кандидатира за шеф на Българския футболен съюз (БФС). Малко след обявяването на новината обаче Борислав Михайлов оттегли оставката си от този пост, а това нажежи и напрежението във футболните среди.

Михайлов обяви намеренията си, че ще се оттегли през октомври 2019 г., след като Борисов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че прекратяват отношения с Футболния съюз, докато не се промени ръководството му. Самият президент отрече действията му да са свързани с политическата обстановка. От Агенцията по вписванията отказаха да възстановят документално Михайлов на поста, а от ФИФА и УЕФА поискаха обяснения. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Ambinia 19:28, 21 мар 23

Cardamonin attenuates tamoxifen induced hepatotoxicity in rats through modulation of inflammatory mediators oxidative stress and apoptosis brand name cialis online Margetuximab Margenza is a new medication which is give by IV and is seen as an alternative to trastuzumab in those who have received previous treatment for their metastatic cancer

2 FarmFourl 16:29, 11 юни 23

2, 187 194 2014 achat levitra Tear physiology of aqueous deficiency and evaporative dry eye

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама