Подновяват футболното първенство от 5 юни

14:15, 14 май 20 / Спорт 25 2362 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Разрешава се подновяването на футболните първенства в Първа и Втора професионална лига 5 юни. Мачовете ще се играят без публика. Това става със заповед на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. 

Разрешиха колективните спортове за аматьори на открито

До стартирането на официалните срещи се допуска организиране и провеждане на подготвителен триседмичен период за възстановяване тренираността на играчите:

- I-ви етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 15 до 20 май, като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 5 спортисти и до 2 треньори.

- II-ри етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 21 до 26 май, като тренировъчни занимания на открито да се провеждат на групи с до 11 спортисти и до 3 треньори.

- III-ти етап за провеждане на подготвителния тренировъчен процес в професионалния футбол - от 27 май до 4 юни, като тренировъчни занимания на открито да се провеждат с целия отбор. В етапа се разрешава провеждането на контролни срещи без публика за въвеждане на отборите в първенството.

Етапите и сроковете за подготовка са изцяло съобразени с предложението на Българския футболния съюз (БФС).

В срок до 21.05.2020 г. БФС трябва да предложи за съгласуване с министъра на здравеопазването набор от противоепидемични мерки и правила за провеждане на контролните срещи и срещите от първенството.

Задължително е спазването на строги противоепидемични мерки. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения да се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки час. Трябва да бъдат осигурени диспенсери, течен сапун и еднократни кърпи за ползване. Не се позволява струпване на много хора едновременно в общите помещения.

Със същата Заповед от днес се допуска упражняването на колективни спортове за аматьори с до 12 участници без състезателен характер, без публика и само на открити места, при спазването на всички противоепидемични мерки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама