Наско Сираков изявил желание да поеме акциите на „Левски“

10:13, 16 май 20 / Спорт 25 1377 Цветилена Симеонова
Снимка: БГНЕС

Собственикът на 86,6% от акциите на "Левски" Георги Попов призова министър-председателя Бойко Борисов да предаде ценните книжа на легендите на футболния клуб. Той коментира темата от Дубай, където се намира заедно с финансовия благодетел на "сините" Васил Божков. Двамата имат повдигнати обвинения от българската прокуратура, съобщи bTV.

Тити Папазов: Акциите на "Левски" са като косите на Апостола в музея

86,6% от акциите на "Левски" в момента се намират на стадион "Георги Аспарухов", а собственикът им е неясен. Те бяха джиросани на Бойко Борисов от собственика им в последната година - Георги Попов, който е приближен до бизнесмена Васил Божков. Премиерът отказа да ги приеме. Вчера (15 май) част от легендарните футболисти на "сините" призоваха Божков и Попов да им прехвърлят акциите.

"От Борисов нищо не се иска. Той може в момента или да откаже акциите, но трябва да стане в писмена форма или да ги прехвърли на някой друг. Нашето искрено желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Но нека той да реши. Това е негово право. Вчера получихме писмо от легендите на "Левски". Моята единствена молба е това писмо да бъде адресирано към собственика на клуба, а не към нас", заяви Попов.

Акцент на деня: Дузпа от Дубай

"Проведох личен разговор по телефона с господин Наско Сираков, който изяви желание в общата ни цел за спасение на клуба, да поеме акциите от господин Борисов. И със съдействието на Павел Колев да продължат в борбата за спасяване на любимия ни клуб. Благодаря на феновете за всичките им усилия и за това, което правят в този тежък момент за клуба", добави той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!