Как се правят успешни футболни прогнози

14:13, 18 май 20 / Спорт 25 1232 Шрифт:
Мануела Алексова Редактор: Мануела Алексова

Футболните прогнози са нещо, което неизменно върви редом до футбола от дълги, дълги години. Като цяло интересът към залози свързани със спорт или игри датира от прекалено много време. Още в древна Елада е имало залози на олимпийските игри, а това е епоха дори преди новата ера, така че съвсем спокойно може да се твърди, че залозите и прогнозите вървят ръка за ръка със спорта откакто е създаден.

Какво точно, обаче, представляват футболните прогнози? Най - просто казано това е очакване за изхода на даден футболен мач направена на база на конкретни фактори и статистики. Гледат се коефициентите и съответно играчът преценява дали тези коефициенти си заслужават, за да бъде направен залог на тази прогноза, която предварително е съставил, с реални пари в някоя физическа букмейкърска къща или онлайн такава.

Когато залагате, не е задължително да го правите само за победа на домакина, равен или победа на госта. В днешния модерен свят има стотици видове залози. Може да се залага на голове, на различни залози от двете полувремена, на корнери, на картони, на конкретни играчи дали ще вкарат гол и още много други.

Футболни прогнози се правят на практика от почти всеки, който залага, защото в повечето случаи той сам си прави я създава и решава да заложи на нея. Съществуват, обаче, и любители или професионалисти, които правят прогнози за други хора на базата на конкретен опит, успеваемост и репутация, но за това малко по - надолу в статията.

Как да направим прогнози с голям шанс за успех

Ето това е основният въпрос за всеки, който се занимава с тази дейност, а на практика колкото и добри прогнози да прави, колкото и голям да е шансът за успех като вероятност, никога не може да сте напълно сигурни в него. Затова и цялостно спортните залози са приети за хазарт, но това не е такъв хазарт, какъвто ще намерите в казината. Не, тук доста често има и логика.

Можем да изпишем десетки редове, можем да ви даваме и многобройни съвети за това как да подобрите своите умения в правенето на футболни прогнози, но целта на статията е да ви предоставим основна информация в тази сфера и да ви насочим. Ето защо ще ви напишем основните фактори, с които трябва да се съобразите залагайки на футболна среща:

  • Вид турнир и неговият етап;
  • Цели на двата отбора;
  • Форма на двата отбора;
  • Физическо състояние (съобразете се дали някой от отборите е играл мач съвсем наскоро, или има мач наскоро, т.е. евентуално натрупване на умора);
  • Домакински фактор;
  • Представяне на дадените отбори като домакин/гост статистически;
  • Сблъсъци в последните 5-10 мача между двата конкретни тима, освен ако не са прекалено отдавна;
  • Контузени и наказани за срещата.

Печели ли се от футболни прогнози

Ето това е въпрос за 1 милион долара! Може би вечният въпрос свързан с този бизнес - печели ли се от футболни прогнози? Да, печели се и то доста, но от букмейкърите за сметка на залагащите.. Такава е горчивата истина. Мнозинството от залагащите просто губят и като пишем мнозинство имаме предвид поне 85-90% от залагащите. Разбира се, става въпрос за дългосрочни печалби, защото 2 поредни познати фиша всеки може да направи.

За да печелите от това ви трябва време, здрави нерви, много голямо желание, самоконтрол, търпение, изградена стратегия или други готови стратегии, трябва да намерите вашият стил на игра и трябва да сте готови да загубите доста пари и да се поучите от грешките си преди да стигнете етапа, в който ще откриете вярната формула за вас и пак не е сигурно, че ще го направите, а и не се знае колко дълго тя ще е ефикасна. 

Сами виждате, че ако ще се захващате с това сериозно, просто трябва да му се отдадете напълно и да сте готови да не получите абсолютно нищо в замяна.

Ако не сте готови да направите такава жертва, имате 2 избора. Или ще залагате сами и ще разчитате на късмет, което понякога ще ви донася печалби, но най - вероятно по - често загуби, или ще се доверите на експерти. Такива е много трудно да намерите в света като цяло, а в България още повече. Разбира се, в много сайтове може да се заблудите, че има експерти и професионални типстъри заради маркетинга, който имат, но после ще осъзнаете, че това далеч не е така, както сте си го мислили.

Причината е, че, както виждате сами, това е изключително сложна задача. В крайна сметка са изписани десетки книги за залозите, футболните и спортните залози като цяло. Никога никой не е намерил абсолютна и сто процентова формула за гарантирана дългосрочна печалба.

Ако това се беше случило, нямаше да има букмейкъри, затова винаги, каквото и да се прави, в крайна сметка всичко допира до спортен шанс, защото, хей, самите футболисти дори не знаят какво ги очаква на футболния терен, какво остава за странични хора? Смятате ли, че Барселона са очаквали да загубят с 0-4 от Ливърпул на Анфийлд в Шампионската лига през 2019г.? Самите Ливърпул очаквали ли са? Да, вярвали са силно, но няма как да са били сигурни. 

Футболът и футболните прогнози не са точна наука, ето защо са толкова интересни и непредвидими. 

С какво разполага Betinum.com, за да ни помогне в избора

Бетинум е сайт, който предлага два типа футболни прогнози - безплатни и платени. Неслучайно пишем за тях, тъй като този сайт се е доказал като най - добрият в страната по отношение успеваемостта, разнообразието и най - вече дългосрочната печалба в тази сфера. Не си представяйте, че тази дългосрочна печалба означава, че ще станете милионери или като цяло много заможни, не. Никой не може да ви предложи подобно нещо. 

Тук става въпрос за една приемлива дългосрочна печалба, а начините да се постигне тя са изградени с години опит и труд. Разбира се, с колкото по - голям капитал разполагате, толкова по - голяма ще е тя. Тук пишем за факти от миналото, които на практика не гарантират нищо в бъдеще, но за тези над 5 години, в които Бетинум предлага своите услуги, то резултатите са меко казано впечатляващи.

С каква информация разполага Бетинум ли? Хората, които са създали и поддържат сайта от много време са избистрили своята стратегия за това как точно ще процедира той. Тяхната стратегия е да проучат и да наемат най - добрите типстъри от най - известните типстърски сайтове. Информацията, с която разполагат те и самите типстъри, и условията, които им предлагат, за да могат тези футболни експерти да разгърнат своя потенциал, разбира се, се добива от много места и струва пари. 

Бетинум ще ви предложат конкретна стратегия според вашата нужда, стил и време за игра. Ще ви предложат добро отношение, ще натрупате доста знания и най - вече вероятността да започнете да печелите, ще е значително по - голяма.

Разбира се, винаги можете да се обърнете към безплатните им залози, които също са с висока успеваемост. Те имат и обосновани прогнози с анализи на конкретните двубои, от които можете да разберете всичко основно за предстоящия сблъсък. Самият сайт има и информационни статии свързани със статистики, стратегии, история, интересни факти и събития свързани с футбола, с неговите най - големи турнири, отбори и играчи.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама