Акцент на деня: Два месеца агония стигат

17:30, 19 май 20 / Политика 25 899 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Двата месеца извънредно положение свършиха, но приказките за смърт, чували и трупове все още са "любима тема" за първите мъже в държавата.

Последното интервю на председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски завърши предсрочно, защото шефът на ВМА си изпусна нервите и напусна. 1 час и 23 минути той разговаря с журналиста Миролюба Бенатова, но от тях обществото чу само думите "Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат!". Обиден от въпросите на медиите за възможни грешки ген. Мутафчийски направи най-голямата грешка - говори за проблема не като експерт, а като човек с наранено его и грешката му не остана ненаказана.

Днес в риториката на мрачното пророкуване се включи и президентът Румен Радев. "Откакто ни управлява г-н Борисов смъртността расте, а България се стопи с 600 000 души...", обяви той. Забравил всякаква роля на обединител на нацията държавният глава ясно заяви, че ще се справи по-добре от Борисов на премиерския пост, защото ако той управлява България, няма да се краде.

Нервите на Борисов също са опънати до краен предел. Никой не повярва на думите му, че не чул изказването на Радев. За да не остане по-назад в черната статистика Борисов коментира "4 години Радев е държавен глава и поне 200 хиляди са умрели по времето, когато той е върховен главнокомандващ".

Снимка: CanstockPhoto

Два месеца на страх и агония стигат. Дори опасността да не е преминала, не може черната статистика и вещанията за смърт да се превърнат в поредната "дъвка" за политици и общественици. Не е приемливо, не е морално!

Ролята на управниците е да чертаят път към ред и просперитет, не да подклаждат страх и паника сред населението. Вместо да броите колко са умрелите, направете сметка какво сте направили за живите - на тях сте длъжници...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама