Пътнически самолет се разби в Пакистан, жертвите са най-малко 90

19:40, 22 май 20 / Свят 25 2588 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Пътнически самолет на Pakistan International Airlines се разби близо до град Карачи, провинция Синд, предава БГНЕС.

Самолетът е излетял от Лахор за Карачи и се е разбил в близост до летището, съобщава източник в администрацията на гражданската авиация. Кадрите показват, че над мястото на катастрофата се издига черен дим.

На борда на самолета е имало 91 пътници и 7-членен екипаж, а към момента най-малко 90 души са загинали при падането на самолета на пакистанските авиолинии край летището в Карачи.

Властите в провинция Синд потвърдиха, че при падането на самолета са оживели най-малко двама души. Има ранени сред обитателите на жилищните сгради, върху които е паднал самолетът.

"Самолетът се разби в Карачи. Опитваме се да потвърдим броя на пътниците, но по първоначални данни е имало 99 пътници и 8 членове на екипажа", каза Абдул Сатар Хохар, говорител на авиационните власти на страната.

По-късно на мястото, където падна „Еърбъс А 320” откриха живо бебе.

От излъчените по местната телевизия кадри се вижда мъж, който изнася бебе от мястото на авиокатастрофата. Предполага се, че семейството на детето е живяло в една от сградите, върху които падна самолетът. Не се съобщават данни за състоянието на родителите.

Инцидентът се случва само няколко дни след като страната стартира възобновяването на търговските полети, след като самолетите бяха заземени по време на блокирането заради пандемията от коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Катастрофата е в момент, когато пакистанци в цялата страна се подготвят да отпразнуват края на Рамазан и началото на мюсюлманския празник Ид ал Фитр, като много от тях пътуват обратно по домовете си в градове и села.

На мястото на катастрофата продължават работата си армейските сили за бързо реагиране и противопожарните бригади.

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Трагедия 21:27, 22 май 20

Много е тежко, толкова човешки животи отнесени за секунда.

2 Анонимен 21:27, 22 май 20

Толкова кръв и сълзи ще се излеят в тази държава....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама