„Олимпийски надежди“: Мариела Костадинова – златното момиче на българската акробатика

09:00, 04 юни 20 / Спорт 25 7479 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

В рубриката „Олимпийски надежди“ TOPNOVINI.BG представя най-добрите ни млади спортисти, които вече прославят България по света и за които тепърва предстои да се говори много.

17-годишната Мариела Костадинова е „златното момиче“ на българската акробатика. На Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през 2018 г. заедно с партньора ѝ Панайот Димитров донесоха един от най-големите успехи за България - два златни медала. Малко след това обаче Димитров решава да прекрати кариерата си и Мариела трябва да започне да работи с нов партньор – Тодор Великов.

Пред TOPNOVINI.BG Мариела сподели, че е приела нормално решението на бившия си партньор и продължава да е в добри отношения с него. „Тази победа костваше ужасно много тренировки - през цялата седмица, само с един почивен ден, много лагери и огромен труд! Емоциите, които изпитахме, бяха неописуеми, а медалите значат много за българската акробатика“, разказа тя. Засега те са единствените младежки олимпийски шампиони в този спорт.


Снимка: Личен архив

Мариела започва да се занимава с акробатика от 6-годишна, когато майка ѝ я завежда за първи път в залата. „Ежедневието ми е натоварено - сутрин тренираме около два часа, следобед - също. И между тренировките уча. Обичам да прекарвам свободното си време, като излизам с приятелки или просто си почивам, гледам филми или рисувам“, посочи тя.

Олимпийската шампионка обясни, че е имала много трудни моменти в кариерата си до момента, но спортът ѝ е дал много. „Дава много запознанства с хора от други държави, съответно и имаме възможността да пътуваме и видим почти целия свят, учи на дисциплина и постоянство. Не мога да кажа какво ми отнема, защото това е животът ми и вече съм свикнала понякога да нямам възможността да изляза с някого, тъй като съм на тренировка или да отида на почивка с родителите си, но това не ми е проблем. Както казах, все пак това е животът ми“, посочи Мариела.

Тя сподели още, че рецептата да станеш олимпийски шампион е много желание, труд, упоритост, воля, характер, пот и сълзи. Няма конкретен спортист, на който иска да прилича. Възхищава се обаче на много световни и европейски шампиони. Пандемията от коронавируса не се е отразила добре на акробатиката, отложени са много състезания.

Мариела обясни, че целите, които си поставя за 2020 г., са заедно с партньора ѝ да продължат да тренират усърдно и да бъдат подготвени добре за бъдещите състезания. След десет години пък се вижда работеща в областта на спорта и със семейство.


Снимка: Личен архив

Още от „Олимпийски надежди“:

„Олимпийски надежди“: Малката Ая Митева, която постави България на картата на конния спорт

„Олимпийски надежди“: Шампионката Ивет Горанова се цели във всички върхове в каратето

„Олимпийски надежди“: Александра Фейгин - изгряващата звезда на фигурното пързаляне

„Олимпийски надежди“: Александра Начева – младата шампионка в тройния скок

„Олимпийски надежди“: Светла Згурова пише историята на българския модерен петобой

„Олимпийски надежди“: Щангистът Ангел Русев се цели във второ европейско злато

„Олимпийски надежди“: Йоана Илиева, от която рускини, италианки и американки се страхуват

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама