Спас Русев плаща 3 млн. лв. от дълговете на "Левски"

12:52, 04 юни 20 / Спорт 25 2469 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Навръх 66-ия си рожден ден бившият собственик на "Левски" Спас Русев е погасил с лични средства малко повече от 3 милиона лева задължения на "сините" към "Виваком".

Реалното задължение на клуба към телекомуникационната компания е било в размер на 1,4 милиона евро, но с лихвите сумата е надхвърлила 3 милиона лева, съобщи bTV.

Спас Русев беше собственик на "сините" от 2016 до 2019 г., а през март миналата година окончателно се раздели с клуба, когато контролният пакет акции премина у дясната ръка на Васил Божков - Георги Попов.

Преди няколко дни мажоритарният дял акции от 86,6% беше джиросан безвъзмездно на Наско Сираков, а следващата седмица на 10 юни легендарният нападател на клуба ще даде пресконференция, на която ще обяви намеренията си.

Най-накрая Наско Сираков стана собственик на "Левски"

Спас Русев е най-големият акционер в телекомуникационната компания. "Виваком" беше генерален спонсор на "Левски" по време на управлението на Русев в клуба, и дори името на фирмата бе добавено към това на стадиона на "сините", за да стане "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Сред големите задължения на "Левски" остават месечните вноски към НАП, които са в размер на 143 000 лв. и от февруари се подкриват благодарение на даренията на феновете. Клубът имат дългове към строителната фирма "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ", която изгради Сектор "А" на "Герена", към агенти, бивши и настоящи футболисти на тима.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама