Ева Майдел: Средствата от ЕС са исторически шанс за модернизация на икономиката и производството ни

15:01, 11 юни 20 / Политика 25 1917 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Възстановителният план на ЕС ще предоставя финансов ресурс, ориентиран към бъдещето. Целта е икономиката и производствата ни да станат по-модерни, чисти и ефективни чрез дигитализация. Това не само ще направи бизнеса по-конкурентен в световен мащаб, но много по-устойчив на бъдещи трусове и кризи.Това заяви българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел по време на онлайн среща с над 40 представители на Американската търговска камара в България АмЧам.

Важно уточнение е, че за средствата от ЕС се кандидатства с програми и планове за инвестиции и реформи. Трябва да защитим нуждата от инвестиции в определени сектори и да покажем как ще подобрим дадени системи, за да получим безвъзмездна помощ. Но България е доказала, че може бързо да се организира и да инвестира европейски средства с едни от най-ниските нива на грешки от всички държави от ЕС. Затова съм уверена, че ако се фокусираме към устойчива модернизация на икономиката, средствата от ЕС ще са трамплин за повишаване на стандарта на живот,“ допълни Ева Майдел, която беше специален гост на уебинара, посветен на последиците от Ковид-19.

В Европейския парламент водим усилени разговори как да подобрим възстановителния план. Нужно е да гарантираме, че инвестираните от държавите пари са ясно обозначени като европейски, за да е видима ключовата роля и солидарността на ЕС от всеки гражданин,“ заяви още Майдел по време на дискусията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама