Вечното дерби: ЦСКА – „Левски“ в събота

12:27, 15 юни 20 / Спорт 25 2153 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Феновете на българския футбол ще могат да гледат двубой между ЦСКА и "Левски" още в първия кръг на плейофите. Вечното дерби ще бъде тази събота от 16:15 ч. на националния стадион "Васил Левски", реши БФС.

В класирането на редовния сезон тимът от стадион "Българска армия" завърши на трета позиция (50 точки), а "сините" са четвърти (49 точки). Така те ще се сблъскат още в началото на мачовете от първата шестица. Форматът на първенството тази година беше променен заради коронавируса и тимовете ще играят само по 5 мача в плейофи, за да определят крайното класиране, припомни bTV.

"Лудогорец" се противопостави на промените в Закона за хазарта

По традиция дербито ЦСКА - "Левски" е определено за рисков мач, което означава, че ще се играе на националния стадион "Васил Левски" и в светлата част на денонощието. От днес (15 юни) влиза в сила решението на Министерството на здравеопазването капацитетът на трибуните да бъде запълнен на 50%, а не както до сега - на 30%.  Това означава, че на националния стадион могат да присъстват 22 000 привърженици и на двата тима.

През сезона "червени" и "сините" се изправиха един срещу друг два пъти. През септември 2019 г. срещата завърши 2:2, а през февруари 2020 г. - 0:0.

Кралев разпореди допускане на до 50% публика на стадионите

Останалите срещу от първия кръг на плейофите в първата шестица са "Лудогорец" - "Берое" и "Локомотив" Пловдив - "Славия". Те също трябва да се изиграят в края на седмицата. Останалите отбори от Първа лига ще бъдат разделени в две групи, както е по регламент. В група "А" са "Черно море", "Етър", "Царско село" и "Витоша" Бистрица. В група "Б" са  "Арда", "Ботев" Пловдив, "Ботев" Враца и "Дунав".  Победителите в двете четворки ще играят помежду си, за да определят седмият в класирането, който ще играе бараж за участие в квалификациите за Лига Европа с третия в първата шестица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама