Betindex: Само полетът на „орлите” може да свали от трона „Старата госпожа”

13:22, 15 юни 20 / Спорт 25 2132 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Сезонът в Серия А все пак ще бъде решен на терена, след като месеци наред никой в Италия не беше сигурен дали изобщо скоро ще се играе футбол. Страната първа в Европа понесе големия удар от разпространението на коронавируса, като още в края на февруари бяха отложени няколко мача. След спирането на първенството мнозина бяха убедени, че „калчото” няма как да се поднови преди старта на кампания 2020/21. И въпреки че немалко клубове от Серия А също се обявиха за прекратяване на първенството и обявяване на временното класиране за крайно, Италия намери начин да се върне към футбола и да не последва съдбата на Франция, Белгия и Нидерландия.

А и не би било справедливо спорът за титлата да бъде решен на административно ниво, след като Ювентус има само точка аванс пред втория Лацио. Или както биха казали футболните специалисти от Betindex online – само „орлите” могат да свалят от трона „Старата госпожа”. Паузата остави нерешен изхода от 124 мача, като всеки от двата претендента за „скудетото” трябва да изиграе по 12 – в това число и директен сблъсък в 34-ия кръг на Серия А. В него Ювентус получава домакинско предимство, което при липса на публика може и да няма толкова съществено значение. Възможно е, разбира се, „бианконерите” да са увеличили дистанцията преди прекия двубой, но също така не е изключено да влязат в него и като изоставащи.

Голмайсторите на Юве и Лацио също са фактори в спора за титлата

Чиро Имобиле записа страхотен сезон с екипа на столичния тим, преди футболът да бъде поставен под карантина. Нападателят на „орлите” вкара 27 гола в 26 кръга и насочи поглед към трета Златна обувка в рамките на „калчото”. Таранът е ставал „капоканониере” както с екипа на Лацио, така и с този на Торино – градския съперник на Ювентус. И това му дава допълнителна мотивация да продължи да търси триумфа и след паузата.

Но Ювентус има Кристиано Роналдо, който е много повече от изключителен реализатор. Португалският супермен е доминантен лидер, който не търпи поражението и който заразява и останалите покрай себе си със своята непобедимост. CR7 действително вече е в категорията на ветераните, след като през февруари навърши 35 години. Изумителната физика на Роналдо обаче дава обещание за футбол на високо ниво поне още 2-3 години, а през този сезон приоритет освен нова титла в Италия е и пробив до върха в Шампионската лига.

Естествено, спорът за бленуваното „скудето” зависи в най-голяма степен от отборните качества. Със или без суперзвездата Кристиано, Ювентус все така продължава да си бъде най-стойностният тим в „калчото”. Лацио има страхотни футболисти и все пак отстъпва като кадрови потенциал. Но дали пък и в Юве не са преситени от успехите и дали точно това няма да се обърне срещу тях в развръзката на шампионата в Италия? Несъмнено всеки, който подкрепя „орлите”, се надява именно на това.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама