Отмениха евроквалификациите по волейбол за подрастващи, три наши отбора вече са на финалите

16:27, 16 юни 20 / Спорт 25 2206 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

След внимателна оценка на условията за здраве и безопасност в цяла Европа, както и след редица конференции с представители на национални федерации, европейската конфедерация по волейбол (CEV) отмени всички европейски квалификации за подрастващите.

В съответствие с решението, взето от Управителния съвет на CEV през април, ще бъдат разпределени свободните места за финалната фаза на Евроволей според съответната европейска ранглиста.

"Въпреки че това е трудно решение, благосъстоянието и здравето на всички, свързани със спорта, остават на първо място. Освен това в Европа все още съществуват ограничения за пътуване, отборите имат ограничени възможности за тренировъчен процес и затова организацията и провеждането на тези събития не е възможно", гласи прессъобщението от CEV.

На този етап гарантирани места има само за домакините на Евроволей – за девойки под 19 г. и юноши под 20 г. Това са съответно Босна и Херцеговина, Хърватия и Чехия.

Що се отнася до възрастовите групи девойки под 17 години и юноши под 18 години, освен домакините (Черна гора и Италия) и след оттеглянето на Гърция като съорганизатор, победителите в проведените вече зонални квалификации за 1-ви кръг също вече са резервирали своя билет за финалната фаза.

Останалите шест отбора за всеки пол ще бъдат определени в резултат на европейската ранглиста за всяка възраст, след като съответните национални федерации потвърдят участието си в събитието.

Според европейските ранглисти България класира три отбора директно на финалите на Евроволей. Това са юноши под 18 години, девойки под 17 години и девойки под 19 години. Единствената национална селекция, която не намира място директно на финалите на Евроволей по континенталната ранглиста, е отборът за юноши под 20 години, който е воден от Найден Найденов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама