Петър Ганев: "Левски" най-вероятно ще загуби лиценза си за Европа след 2 седмици

10:11, 17 юни 20 / Спорт 25 1835 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

"Левски" най-вероятно ще загуби лиценза си за Европа след 2 седмици", заяви пред bTV избраният от феновете на „сините“ кандидат за Надзорния съвет Петър Ганев.

Той обясни, че клубът трябва да изплати до две седмици натрупаните през последните няколко месеца задължения към футболисти и персонал, ако не иска да загуби европейския си лиценз за догодина. Ганев не оповести конкретната сума, но заяви, че тя е шестцифрена.

Дълговете на "Левски" към НАП надхвърлиха 5 млн. лв

„Предложението за моята кандидатура е направено от Тръст „Синя България“. Благодаря за гласуваното доверие. Съгласих се да се заема, защото съм оптимистично настроен, че "Левски" може да се отвърве от всички зависимости, а те бяха видими – финансиране чрез дарения, заеми, политическо заиграване. Срещнах се с Наско Сираков, Тити Папазов и Павел Колев. В момента клубът е под мониторинг и най-вероятно ще загуби лиценза си за Европа след 2 седмици. До края на юни трябва да бъдат изплатени всички дългове, натрупани през последните няколко месеца. Сумата е шестцифрена – ако тези текущи задължения не се изчистат, то "Левски" няма да има възможност да играе в евротурнирите“, разкри той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама