Кристиано за първи път с два поредни загубени финала

12:10, 18 юни 20 / Спорт 25 1811 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

За пръв път в кариерата си мегазвездата на Ювентус регистрира два поредни загубени финала. Това стана факт снощи, когато Ювентус отстъпи на Наполи във финал за Купата на Италия след изпълнение на дузпи.

Успехът на небесносините бе заслужен, тъй като те надиграха Старата госпожа в редовното време на мача и пропуснаха няколко страхотни възможности да приключат интриграта по-рано. Португалската мегазвезда трябваше да изпълни петата дузпа за италианските шампиони, но за съжланеи до нея не се стигна тъй като ударът на Пауло Дибала бе спасен от Мерет, а Данило прати топката над горната греда.

Предишната загуба на Кристиано в мач за трофей бе през декември, когато Ювентус отстъпи на Лацио в среща за Суперкупата на Италия, играна в Саудитска Арабия. Звездата на торинци има 53 гола в 77 мача за отбора след пристигането си на ботуша през 2018г. Миналия сезон Роналдо допълни към колекцията си титла на Италия и Суперкупа на страната.

Подновяването на сезона след паузата заради коронавирус не се оказа успешно за португалската голова машина. Преди дни той пропусна дузпа срещу Милан в реванша за полуфиналите за Купата, който бе първият мач в Италия след рестарта на спорнтие събития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама