IBF няма намерение да обяви скоро дата за Пулев - Джошуа

16:39, 19 юни 20 / Спорт 25 2020 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Международната боксова федерация (IBF) не поставя под напрежение шампиона в тежка категория Антъни Джошуа да бърза с определянето на дата и място за задължителната му защита на титлата срещу Кубрат Пулев.

Това разкри промоутърът на Джошуа Еди Хърн, а импресариото на българина Боб Аръм обяви нова възможна дестинация за дългоочакваната битка - зала “Роял Албърт” в Лондон, предава Sportal. До нея очевидно се е стигнало и по “снукър” линия, защото бащата на Еди - Бари Хърн - организира именно там някои снукър турнири.

Кобрата готов да сезира IBF

“Трудно е да определим дата за задължителната защита в момента, работим усилено по много варианти. Надявам се всичко да се уреди скоро и боксът отново да потръгне”, се казва в изявление на IBF пред Sky Sports.

“Приоритет ни е битката да се проведе в Обединеното кралство и има възможност да се състои пред публика. Хубаво би било да се разберем за някаква бройка фенове и така ще създадем ексклузивно събитие”, коментира Хърн.

“Зала “Роял Албърт” побира 1000 души и има такава вероятност. На добро място е, има храна и напитки. Може да го направим престижно за всеки, сдобил се с билет”, сподели Боб Аръм.

Кубрат Пулев: От нокаут може да те вдигне само непримиримостта

Ивайло Гоцев пък допълва, че се изчаква падането на ограниченията в Лондон и Великобритания като цяло, както и че явно от екипа на Джошуа никога не са имали сериозно намерение да организират битката на място извън Острова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама