Красимир Анев слага край на кариерата си заради федерацията по биатлон

17:59, 22 юни 20 / Спорт 25 2764 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Биатлонистът Красимир Анев обяви, че слага край на своята кариера.

Причината е едноличното управление и лично отношение на председателя на федерацията Екатерина Дафовска, обясни 33-годишният самоковец.

"7 години издържах! Не мога да се боря повече! Не мога да работя повече така с председателя на федерацията ни (б. ред. - олимпийската шампионка от Нагано 1998 Екатерина Дафовска)! Нямам бъдеще! Аз съм дотук! Трудно е да го кажа, но това е положението!", заяви Анев.

"Нямам сили да търпя това отношение на председателя. Всеки, който има различно мнение от това на председателя, бива репресиран. Много жестоко!... От 7 години за едни има, за други няма. Това е, защото не съм близък с председателя и с генералния секретар на федерацията. Явно трябва да даваме на хората, които работят от 08:00 до 17:00.", каза още европейският вицешампион по биатлон.

От 23 май от договорите на личният му треньор Георги Фъртунов и личния му терапевт Димитър Калъчев с БФ Биатлон са прекратени, допълни още европейският шампион на 20 км от 2019 година Анев, цитиран от БНР.

По-късно Екатерина Дафовска обясни, че няма лично отношение към Краси Анев, а той има към нея. „Еднолично никоя федерация не се управлява, защото аз имам 9 души управителен съвет. Този управителен съвет взима всички решения. Никога те не се взимат еднолично. Това, че ме обвинява директно мен, не ме учудва. Той още 2013 година заяви желанието си да се готви извън отбора. Проблемите започнаха от тогава, когато тръгна срещу треньора“, каза тя пред БНР.

На 23 април управителният съвет взе решение да освободи абсолютно всички треньори от всички щабове. И то с едномесечно предизвестие, докато се реши, кои ще бъдат следващите треньори. След като получихме отговор от руснаците, че ще дойдат, тогава се взе решението за обединение на отбора. Това защо Краси не желае да се включи в отбора е негово виждане. От една седмица се опитваме да се свържем с него. Той не си вдига телефона. Не отговаря на обажданията на генералния секретар и на треньора, който в момента е на Белмекен с отбора“, допълни олимпийската ни шампионка по биатлон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама