Президентът на Българската федерация по тенис: Поведението на бащата на Джокович е срамно

09:02, 25 юни 20 / Спорт 25 1706 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков отговори остро на нападките на бащата на Новак Джокович срещу първата ракета на България Григор Димитров след бума от случаи на COVID-19 на демонстративните турнири, организирани от световния номер 1, съобщи БГНЕС.

Вчера Сърджан Джокович директно обвини Димитров за случилото се и заяви, че българският тенисист е нанесъл "голяма щета на Сърбия и Хърватия", пренебрегвайки факта, че безотговорната организация на турнирите бе дело именно на Джокович, който също така е единственият участник, който доказано е контактувал с човек, заразен с коронавирус, само ден преди началото на надпреварата в Белград (12-14 юни).

Бащата на Джокович обвини Григор Димитров за заразяването

В интервю за авторитетния френски вестник Екип Цветков, който е и член на Борда на ITF, разкритикува Сърджан Джокович заради твърдението му, че Григор Димитров вероятно е отишъл заразен на Адриа Тур.

За мен това е срамно. Сърбите са наши братя на Балканите, но Сърджан Джокович отново изпраща грешно послание към целия свят. Това е неоправдано поведение. Не знам всички факти по този случай, но това трябва да спре. Новак е шампион, но изглежда, че част от антуража му не отговаря на стандартите за феърплей, тенис култура и етика”, каза Стефан Цветков.

Той коментира, че бащата на Новак сочи хората с пръст. Наскоро Сърджан Джокович каза за Федерер следното: "Защо играе на 40? . Защо мислите, че той още играе? Защо изобщо един 40-годишен мъж тича по корта с ракета, защо тренира като луд? Това го държи - мисълта, че могат да го изпреварят. Прави го, защото не приема факта, че Джокович и Надал са по-добри от него. Човече, прибери се у дома, приспивай вечер децата, гледай си семейството. Идете на пързалката, на кино. На 40 години си!", каза Сърджан за швейцарската легенда), сега Григор, това е напълно неприемливо, коментира Цветков.

"Като член на борда на ITF смятам, че трябва да спрем това. Защото сигналът, изпратен до децата, до родителите, изобщо не е правилен. С Adria Tour Новак искаше от сърце да направи нещо за страната си, за родния си град, за семейството си. Но той направи грешка в анализа. Той може да се извини, да се придържа към фактите, но никой не трябва да обвинява другите. Поведението на Сърджан Джокович е низко. Това е лош пример. Много съм разочарован. Сърджан обвинява, говори лошо за другите и това не трябва да се толерира от света на тениса", добави още той.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама