Венци Стефанов: Няма продавачи и купувачи на мачове в родното първенство

09:33, 30 юни 20 / Спорт 25 1891 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Само преди дни треньорът на "Витоша" (Бистрица) - Асен Букарев обяви, че е имало обаждане да дадат мача на "Царско село", който завърши на 27-ми май при резултат 1:0 за гостите от "Царско село".

Комисията по етика и феърплей в БФС вече обяви, че срещата от първа лига между двата отбора ще бъде разследвана.

"Асен Букарев е умно момче, знае какво говори и явно има дупе, за да назове конкретни имена", обяви в Сутрешния блок на БНТ Венцислав Стефанов, президент на футболен клуб "Славия" и член на Изпълкома на БФС.

"Няма продавачи и купувачи на мачове в родното футболно първенство. Един път и завинаги трябва да се види за какво става въпрос, защото иначе всичко е задкулисие, някакви социални мрежи пишат. Футболът затова е красива игра, видяхте последните кръгове имаше отбори, превъзхождаха другия, а победител е този клуб, който реално вкарва головете", настоя той.

Гнила ябълка в Изпълкома на БФС?

"Коефициентите и залаганията могат лесно да се проверят, като се види в кой от операторите се залагани и по колко пари са залагани и тогава може да се говори за подобно нещо", категоричен бе Стефанов.

Той настоя истината да се казва конкретно, а и с имена. В тази връзка настоя, че президентът на "Марица" Христо Христов, който вчера обяви, че е давал подкуп на член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) за манипулирането на резултата на мач на неговия отбор преди 2 години, да се оттегли от надпреварата за президентския пост на футболната ни централа.

"Той просто няма място във футбола, още повече като президент. Тогава на кого ще дава пари? Не искам да кажа на какво ми прилича това", категоричен бе собственикът на "Славия".

Венци Стефанов отсече, че никога не би дал пари и не би получил, за да купува и уговаря футболни срещи.

"Няма шанс, никога, никога... Никога. В никакъв случай не може да се случи", настоя той.

"Новият президентът на БФС трябва да има здрава ръка, да може да казва "Не" и такива случаи,които има и се докаже. Сигурен съм, че се знае кои са хората, които са натискали Букарев. И този г-н Христов да каже еди кой си член на Изпълкома направи това за уговорен мач. Ако имат достойнство, чест, морал да си кажат", призова ги той.

Венци Стефанов обяви, че си има фаворит за поста на БФС, но отказа да назове конкретно име, защото според него той ще бъде оплют.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама