Локомотив Пловдив срази ЦСКА след дузпи и защити титлата си

22:15, 01 юли 20 / Спорт 25 2674 Шрифт:
Редактор:

Локомотив Пловдив победи ЦСКА с 5:3 след изпълнение на дузпи във финала на Купата на България и защити титлата си от миналия сезон.

Мачът се игра на Националния стадион "Васил Левски" пред повече от 10 000 зрители, съобщава БГНЕС.

Пропуск на Али Соу при дузпите реши изхода на мача.

Първите 20-ина минути бяха много динамични, но голови положения и удари към вратите почти липсваха. В 17-ата минута Евандро можеше да открие резултата, но стреля много слабо и Мартин Луков улови топката. В 35-ата минута нападателят на Локомотив Анте Аралица претендира за извършено нарушение срещу него в наказателното поле на „армейците“, но дузпа не бе отсъдена от главния рефер Георги Кабаков. ЦСКА пропусна още една възможност за гол в 43-ата минута, когато Петър Занев стреля опасно с глава, но Луков отново се изяви отлично и опази мрежата си суха.

Така след 45 минути, в които двата отбора се надиграваха тактически, двата отбора се прибраха в съблекалните при нулево равенство.

Ситуацията не се промени след подновяването на играта и двата отбора играха много предпазливо. В 72-ата минута обаче ЦСКА пропиля нов златен шанс – Енрике Рафаел бе намерен непокрит и стреля с глава, но Луков се справи блестящо и в тази ситуация. Рафаел се появи на терена в 57-ата минута на мястото на Евандро. Стражът на „смърфовете“ Луков се изяви и в 82-ата минута, когато отрази изстрел на Тиаго от пряк свободен удар.

След скучно 0:0 в редовното време се стигна до продължения. В 115-ата минута Кристиян Малинов получи втори жълт картон и ЦСКА остана с човек по-малко на терена. Пловдивчани обаче не посмяха да рискуват и се пристъпи към изпълнение на дузпи. На вратата на Локомотив застана Илко Пиргов на мястото на Луков. Тази смяна се оказа удачна, след като 34-годишният ветеран спаси удар на Али Соу от бялата точка. Крилото на пловдивчани Момчил Цветанов отбеляза решителната дузпа.

Бруно Акрапович записа си в историята на българския футбол като първият чуждестранен треньор, който успява да изведе своя тим до две последователни титли в турнира за Купата на България. За последно отбор успя да защити трофея през сезон 2008/09, когато Литекс победи в заключителната среща Пирин Благоевград с 3:0.

Локомотив по този начин задържа купата, която завоюва преди една година след победа в исторически мач срещу големия си съперник Ботев с 1:0 в София.

ЦСКА не успя да се пребори за първи трофей след фалита на ПФК ЦСКА АД и преобразуването на клуба през 2016 г. "Червените" остават с 20 спечелени купи. Рекордьор по този показател е Левски с 25 победи. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама