Уволниха наши треньорки в Швейцария заради нарушения на професионалната етика

15:54, 04 юли 20 / Спорт 25 2773 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика, като всичко се е случило след оплакване от неназована гимнастичка, твърдят от Българската федерация по художествена гимнастика. 

Въпросната състезателка твърди, че е била наричана "дебела крава" от Динева, била принудена да тренира с контузия и е била лишена от вечеря. Илиана Динева работи в Швейцария години наред и срещу нея никога не е имало оплаквания. Българката вече си е наела адвокат и смята да съди местната федерация, като получи подкрепа от свои бивши състезателки, които заявиха, че всичко това е лъжа.

"Всички ние добре познаваме г-жа Динева като толерантен, достоен човек и висококвалифициран специалист.
Обвиненията към нея са отправени от една, единствена гимнастичка от отбора ръководен от г-жа Динева, която води персонална война и с швейцарската федерация. Вследствие на писанието публикувано от нея в медиите, пълно с недоказани обвинения, швейцарската федерация без дори да проведе разследване, уволнява г-жа Динева", гласи част от публикация на Българска федерация художествена гимнастика в официалната им Facebook страница.

Родната федерация иска честно разследване на случая и изчистване на името на двете треньорки. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама