Ангел Джамбазки: Решението за пакет "Мобилност" е лицемерие и политическа наглост!

11:33, 09 юли 20 / Политика 25 1276 Шрифт:
Василена Йорданова

Евродепутатът Ангел Джамбазки, член на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР), написа гневен коментар по повод гласуваните в Европейския парламент текстове от пакет „Мобилност“, които ощетяват българските превозвачи.

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

„За съжаление, моите колеги от Западна Европа за пореден път бяха абсолютно решени да се изплюят върху демокрацията, правото на движение и свободна икономическа инициатива, и върху самата идея за единния пазар. Депутатите отхвърлиха предложените от нас изменения и така потъпкаха бъдещето на транспортния бранш в Източна Европа“, обясни той.

Евродепутатът посочи, че месеци наред слушаме за т.нар. „Зелена сделка“, с която бюрократите в Брюксел се опитват да замажат очите на избирателите си, че са загрижени за бъдещето на нашата планета, а в същия момент подкрепят предложение, което ще доведе до хиляди празни курсове на тежкотоварни камиони из Европа

Джамбазки обяснява, че приетите текстове задължават 570 хиляди празни камиона да пътуват допълнителни 780 милиона км, изгаряйки 188 милиона литра гориво на година.

"За какво опазване на околната среда говорим? Това не е лицемерие, това е политическа наглост!", възмутен е евродепутатът.

Джамбазки за пакета "Мобилност": Единствената цел е да фалират български бизнеси

Джамабазки отбелязва още, че пакетът задължава шофьорите да не спят в камионите си, а в специално предвидени за тях хотели, но към момента такива места за настаняване няма! 

По думите му приемането на този пакет ще доведе до заграбване на този тип бизнес от страна на турските превозвачи, тъй като към момента не става ясно как този пакет ще се прилага за тежкотоварни камиони и техните водачи, които не са регистрирани на територията на ЕС.

"За пореден път станахме свидетели на потресаващ и унизителен двоен стандарт в ЕС! Ясно пролича, че Европа не е единна, че Европа е на големите и малките, на западните и източните, на център и на периферия! Срам и позор, уважаеми колеги!", завършва поста на евродепутата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама