Мери ли ЕК България с двоен аршин, питат медиите в Европа

13:10, 16 юли 20 / Свят 25 2220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Либералният словенски вестник „Сме“ обвини Европейската комисия в прилагане на двоен стандарт спрямо върховенството на закона.

Според словенския ежедневник Европейската комисия и ЕНП непрекъснато критикуват унгарския министър-председател Виктор Орбан, докато Европарламентът хвали Борисов за борбата с корупцията въпреки протестите в страната.

Изданието посочва, че Борисов е нужен на ЕНП, защото пази границата с Турция от бежанци и не демонстрира проруска ориентация.

Публикацията идва по повод протестите в София и плакати, призоваващи ЕС да обърне внимание на скандалите за корупция в България.

Снимка: БГНЕС

С плакати „Европейски съюз, сляп ли си ти?“ и „ЕС, ела да видиш как харчат парите ти“ протестиращите призоваха Европарламента да се намеси в редицата корупционни скандали у нас.

Снимка: БГНЕС

С подобна публикация излезе и Евронюз, които коментират, че правителството на Борисов може да се превърне в новата „черна овца“ на Европейската народна партия. Изданието посочва, че вече се обсъжда дистанциране от българския премиер.

Немският „Зюддойче Цайтунг“, от друга страна, допълва и че освен на Европейската народна партия, кабинетът Борисов е получил подкрепа и от САЩ, цитирайки изявлението на американското посолство в София.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама