Искат постоянен арест за четирима, хвърляли бутилки срещу Партийния дом

13:02, 17 юли 20 25 1471 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Софийска районна прокуратура ще внесе искане за мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите Л.В., Д.Г., И.К. и А.Б. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Те са привлечени към наказателна отговорност  за това, че на 14 юли в София на пл. „Княз Александър I“ са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място хвърляли стъклени бутилки и метални кенчета срещу сградата на Народно събрание 2 и срещу служители на МВР, охраняващи мероприятието.

Осем задържани при снощния протест в София

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – по време на масов граждански протест, в обстановка отличаваща се с изключителна обществена чувствителност и изразено недоволство, като с действията си изразили абсолютно незачитане на правните норми, сочат от прокуратурата.

Сблъсъци между полиция и протестиращи в шестия ден на протестите

За извършените от обвиняемите престъпления, законът предвижда наказание лишаване от свобода до пет години. Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 15 юли 2020 г. прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил обвиняемите да бъдат задържани за 72 часа. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама