Президентът на КНСБ вижда дежавю в протестите

18:13, 19 юли 20 / Политика 25 2239 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

В протестите виждам едно дежавю. През 2013 и 2014 г. енергията и зарядът бяха не по-малки – младите хора бяха по площадите, някои се бяха върнали от чужбина отново. И пак бяха за пореден път употребени. Това каза в ефира на bTV президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той напомни, че и по време на недоволството преди 7 години в центъра бяха промените в конституцията, а през 2015 г. неговият синдикат е предложил вариант какво трябва да се промени там. Също, че дебатът е започнал, но не е завършил с промени.

МВР призова за мирни протести и спазване на обществения ред

„Направихме експресно електронно проучване сред нашите синдикални лидери и 71% казват, че има основания за протести. По-малка част участват – около 20%. Казват обаче, че не виждат на протеста формулирани исканията, които те искат да видят – социалните“, обяви синдикалният лидер.

Той представи и трите основни искания на КНСБ: минимална работна заплата 800 лв. и средна 1700 лв. от 2022 г.; промени в данъчната система – 15% ДДС, 15% данък върху печалбата и 15% данък върху доходите с необлагаем минимум, равен на минималната заплата; конституционни промени, свързани с правото на индивидуална и колективна жалба до КС, електронното гласуване и правото на колективно трудово договаряне.

Исканията са насочени към тези, които управляват, и тези, които искат да управляват, уточни Пламен Димитров

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама