Григор Димитров се завърна на корта, но претърпя поражение

08:55, 26 юли 20 / Спорт 25 1668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Григор Димитров се завърна на корта със загуба. Най-добрият ни тенисист отстъпи с 0:4 сета на французина Ришар Гаске в първия си мач от демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown в Ница, съобщи bTV.

Представителят на домакините се наложи с 15:10, 13:10, 14:11 и 18:10 в отделните части.

Надпреварата, провеждаща се на кортовете на Патрик Муратоглу - бивш треньор на Димитров, е известна с нестандартния си формат - мачове, разделени на 10-минутни четвъртини, като победител става реализиралият повече точки след изтичането на времето. При равенство 2:2 в четвъртините, изходът от сблъсъка се решава в пета част, в която печели отбелязалият две поредни точки.

Днес Димитров се изправя срещу Фелисиано Лопес (Испания) във втория си мач от Ultimate Tennis Showdown.

Срещата с Гаске дойде по-малко от две седмици след като Григор се възстанови от COVID-19, с който се зарази по време на организирания от Новак Джокович Adria Tour в Задар (Хърватия). Там, както и преди това в Белград, Димитров игра мачове в умален формат до 4 гейма.

За последно първата ни ракета излезе в официален двубой на 29 февруари, когато загуби с 0:2 сета (3:6, 2:6) от Рафаел Надал в полуфиналите на турнира в Акапулко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама