Хаджигенов: Борисов започна да повтаря грешките на кабинета "Орешарски"

11:33, 26 юли 20 / Политика 25 1947 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лошото е, че правителството на Борисов започна да повтаря всички грешки на правителството на Орешарски, включително научиха и задните изходи. Това коментира в ефира на БНР адвокат Николай Хаджигенов, който заедно с Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков (определили се със самоирония като "Отровното трио") са основните инициатори на продължаващите вече 17 дни протести срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Ден 17 на протести: Домати и тоалетна хартия полетяха към Министерски съвет

Той посочи, че протестите в момента са най-вече заради това, че общественият договор е нарушен, а страната се изправя пред диктатура.

"На всяка диктатура, включително на тази на Борисов, ѝ е нужен външен враг. Първия половин мандат той беше със Станишев на уста, втория - с Орешарски, третия половин мандат - с Корнелия Нинова, а сега с олигарсите. Докато олигарсите им плащаха, всичко беше наред, когато решиха да им заграбят имуществото, олигарсите са им виновни", заяви Хаджигенов. Той отрече всякаква свързаност с Цветан Василев и Васил Божков, респективно и обвиненията, че те са спонсорирали протестите. 

По думите му "така, както се краде под ведрото ръководство на ГЕРБ, никой друг не е крал българите, никой не ги е потискал така. Според него всичко, което се прави като детски градини или пътища "е направено с 20% от парите, останалите са откраднати".

Хаджигенов обяви, че синдикати и големите браншови организации са поканени да участват в общонационалния протест, планиран за сряда.

Промените в кабинета не спряха протестите, следващата седмица се готви национална стачка

От думите му стана ясно още, че т.нар. "Отровно трио" нарочно цели да не се появяват лидери по протестите. "Умишлено държим на протеста да няма лидери, защото те може да бъдат лесно смачкани. Държим ги далеч от протеста, доколкото можем, защото е и изкушаващо", допълни Хаджигенов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама