Росен Йорданов сравни Борисов със стария Герак от повестта на Елин Пелин

12:15, 26 юли 20 / Политика 25 2126 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Психологът Росен Йорданов сравни поведението на премиера Бойко Борисов през последните седмици с това на стария Герак - един от знаковите герои на Елин Пелин.

"Като сцена от "Гераците", когато вече нямаме необходимост един патриарх да чупи от питата и да раздава на всички. Премиерът Борисов е толкова изненадан, той вярва, че неговият модел на поведение му върши работа", коментира пред bTV Йорданов, който е част от Евро-антлантическия център за сигурност на Цветан Цветанов.

Ден 17 на протести: Домати и тоалетна хартия полетяха към Министерски съвет

Според него Борисов смята, че ако се удовлетворят социални искания, това ще помогне. Но протестът не е социален, добави Йорданов. Той посочи, че това не е протест за „хляба“ и точно като героят на Елин Пелин прмиерът не може да проумее защо синовете му искат различни неща.

Психологът е на мнение, че президентът Радев не се справя по-добре от Борисов, защото протестиращите не го припознават като лидер"Младите хора не харесват как се държи Борисов, а и казват „Ние се съмняваме, че ти си този, за когото се представяш“. По същият начин е и за президента“, каза психологът.

Росен Йорданов коментира и поведението на правосъдния министър Данаил Кирилов, който въпреки исканията за оставка от протеста, остана на поста си и след правителствените промени. "Какво се крие зад инфантилността, която излъчва правосъдният министър, зад това детско личице? Зад лоялността, която излъчва, може да стои ценностен реваншизъм, авторитарни нагласи - подмазва се на хората горе, мачка хората долу", добави той.

Според Йорданов финансовият министър Владислав Горанов, който беше сменен, излъчвал емоционален неутралитет, "хлад, безразличие, високомерие, даже надменност". 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама