"България, промяна" - силата и целите на антиправителствените протести

21:08, 27 юли 20 25 2051 Шрифт:
Автор:

"България, промяна". Така е озаглавен видеоклипът, реализиран от Слав Велков,  млад режисьор и студент в Ню Йорк, който в момента си е в България, показващ силата и целите на антиправителствените протести

Проектът е реализиран с негови усилия и средства, а посланията в него докоснаха хиляди в социалните мрежи за броени минути. 

"За пореден ден ние излизаме на площадите и се борим за промяна. Днес сме повече, по-обединени и по-силни от всякога и няма да отстъпим, докато не установим справедливост. Тази година се навършват 144 години от Априлското въстание. Подвигът на онези храбри българи ни мотивира да защитим справедливостта днес. Нека не забравяме тяхната саможертва и отстояваме ценностите, за които са дали живота си - независимост, честност и справедливост", призовават студентите.

"Ние не принадлежим на политическа партия и не желаем да сме роби на чужди интереси. Борим се срещу алчността, която е отровила сърцата на управляващите. Алчност, която ни принуждава да се превръщаме в изгнаници, които търсят нормални условия за развитие. За нас конкретните лица, партии и организации нямат значение. Това, което ни вълнува, е дали те имат волята да помогнат за установяване на справедливост в България. Нашата битка е за ценности. Ние не чакаме намесата на големите сили, защото трябва да спечелим тази битка сами. Ние ще установим законност в България. Ние ще отстояваме правото си на свободен избор. Ние ще изградим нормална среда, в която да се развиваме. Затова ще се борим. Ще се борим по села и градове, улици и площади, на граници и плажове, по гари и летища, църкви и паметници, пред министерства, банки и телевизии, докато не изкореним алчността и не извоюваме справедливост", заявяват авторите на видеото.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама