Служители на затворите са в протестна готовност до 1 септември

11:01, 03 авг 20 25 1642 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Служителите в затворите в България отлагат обявяването на протест, но остават в протестна готовност. Това заяви Ивайло Григоров, който е председател на Управителния съвет на Синдикат на служителите в затворите в България.

Надзирателите са недоволни, че поетият от премиера ангажимент от миналата година за разкриването на нови 200 щатни бройки служители в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и  Главна дирекция „Охрана“ все още не е изпълнен.

Борисов е поел ангажимент за отпускане на средства за надзирателите

„Поводът за нашата среща днес трябваше да бъде обявен протест на организацията. Ще изчакаме 1 септември, за да видим дали ще бъде изпълнено това съобщение. Оставаме в протестна готовност“, каза Григоров, цитиран от БГНЕС.

Той  посочи, че министърът на правосъдието Данаил Кирилов му се обадил и поел ангажимент 200 щатни бройки да бъдат заложени в щатните разписания на двете дирекции до 1 септември.

 

Като причина за недоволството си от Синдиката на служителите в затворите посочават съкращенията през 2015 г., които са натоварили системата. Много от служителите работят извънредно, а за отделни обекти режимът на охрана е смекчен.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама