Ръководството на МВР категорично застава зад действията на полицаите

19:13, 05 авг 20 25 2450 Шрифт:
Редактор:

Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир, се казва в изявление на главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

"Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани. И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала „Тракия“, и на магистрала „Марица“, и на магистрала „Струма“ и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права.

Искам да уверя колегите, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите. След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица.

Сблъсъци и напрежение съпътстваха конференцията на ГЕРБ

Уверявам Ви, че професионалното ръководство на МВР няма да допусне провокацията, обидите и агресията спрямо български полицаи да останат ненаказани съгласно разпоредбите на българските закони.

В заключение, изказвам личната си благодарност на всички полицаи за самообладанието и отговорността, с които изпълняват своите конституционни задължения по запазване и гарантиране на гражданския мир в страната. Благодаря им и за това, че с цената на лишения за техните собствени семейства, те не позволяват български граждани да се изправят едни срещу други", се казва още в изявлението на главния секретар на силовото ведомство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама