Има вариант за оставка в края на септември, заяви Томислав Дончев

08:31, 06 авг 20 / Политика 25 1806 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

„Има и междинен вариант - например оставка в края на месец септември. Така Народното събрание ще приеме всички важни закони, за да влезем подготвени есента”, заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия.

Борисов готов да си тръгне, но няма да е днес

„За нас няма лесен избор. Ако подадем оставка, ще разочароваме всички хора, които са ни подкрепяли от години. От друга страна има напрежение и на всеки, на който му е мило, иска това напрежение да го няма”, коментира вицепремиерът. По думите му и 10 човека да са на площада, щом гневът им е толкова голям, не може да бъде пренебрегван.

Вариант с отпуска на премиера е несериозен”, коментира още Дончев. Не било честно и самият той да оглави правителството.

Какво ще бъде решено ще стане ясно в следващите дни. Още днес има среща на коалиционния съвет.

„Ние сме демократично избрани, няма никаква конституционна причина да приключваме мандата си по-рано. Но все пак обществото е разделено. Всеки трябва да е готов за ход назад. Но партньорите ни са на друго мнение”, обясни Дончев. 

Всяка форма на насилие е осъдителна. Нима някой от нас има интерес наше партийно събитие да се свързва с насилие? Дано МВР бързо да открие кои са тези момчета. За мен това са провокации”, коментира Дончев след напрежението около мястото, където се проведе Националната конференция на ГЕРБ в сряда.  

Не сме наемали охрана за самото мероприятие. Охрана има на София Тех Парк. Но доколкото знам те не са от тази охрана”, съобщи вицепремиерът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама