Двама души са с повдигнато обвинение след протеста пред Румънското посолство

11:20, 19 авг 20 25 1520 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинение срещу двама души заради инцидента при блокадата на Румънското посолство. Под отговорност са подведени двамата мъже на 25 и 32 години.

Припомняме, че при блокадата на бул. „Ситняково“ възникна напрежение между протестиращите и семейство, което се опита да мине по булеварда с автомобила си, в който имаше две деца.

Георги Георгиев е обвинен, че  противозаконно е повредил чужда движима вещ - лек автомобил, собственост на Е.М., като счупил чрез удари с ръце предно панорамно стъкло на автомобила, а скачайки е повредил предния капак на автомобила, съобщават от прокуратурата.

На С.А. е повдигнато обвинение в извършване на непристойни действия, опит да попречи на Е.М. да премине с управлявания от нея лек автомобил през кръстовището, блъскане по лекия автомобил и премахване на задната регистрационна табела на автомобила.

Двамата обвиняеми са привлечени към наказателна отговорност. Спрямо С.А. е взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 500 лева. Георги Георгиев е задържан за срок до 72 часа.

Пред bTV адвокат Полина Велчева разказа, че Георгиев работи като готвач. В нощта на инцидента той е бил от дясната страна на автомобила, който беше изпочупен. Пред нея той е разказал, че е видял как момиче пада пред гумите на колите.

Самият той твърди, че не е увреждал автомобила и не е отправял обиди спрямо жената, управлявала автомобила. Адвокат Велчева пък заяви, че няма доказателства лично той да е увредил колата или да е извършил хулигански действия и се оплака, че в нощта, в която Георгиев е задържан, тя час и половината не е била допусната до него.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама