Протестиращи блокираха КПКОНПИ, Цацаров отговори със снимки

13:25, 20 авг 20 25 2367 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В 43-я ден на антиправителствени протести, шествие тръгна от "Орлов мост", за нова "блокада-изненада" на важна институция. Протестиращите стигнаха до сградата на Антикорупционната комисия с председател бившият главен прокурор Сотир Цацаров.

Недоволните поискаха среща с бившия обвинител номер едно, за да му връчат оставката като председател на КПКОНПИ, както и да му потърсят отговорност за липсата на реакция по техни сигнали, свързани с къщата в Барселона, "Апартаментгейт" и др. "Искаме среща с Цацаров и той да слезе тук при нас. Ако това не се случи, ще имаме поредната институция на мафията, която ние гражданите закриваме", заяви Георги Георгиев от гражданското движение "БОЕЦ".

Протестиращите залепиха надписи "Офис на Пеевски" върху фасадата на сградата. По-късно освбодиха входа на Комисията, след като не бяха допуснати вътре. Яйца полетяха към фасадата на сградата.

 

Снимки: БГНЕС

Отговорът на Сотир Цацаров. От Комисията обявиха в позиция, че уважават правото на мирен протест на всеки, но не и ултимативните искания за допускане на протестиращи в сградата като условие те да допуснат служителите до работните им места. По повод нападките, че сигнали на "БОЕЦ" са останали "без отговор" от КПКОНПИ уточниха, че има 2 сигнала за корупция- по единия се работи, а по другия проверката е прекатена, защото от гражданското сдружение са отрекли авторството. 

"Основната причина, поради която какъвто и диалог с Георги Георгиев е недопустим, е видна от публикуваните по-долу фотографии, които са публично достъпни в интернет пространството", заявяват от Антикорупционната комисия. А ето и снимките:

Ден 42: „Отровното трио“ обяви дата за Велико народно въстание

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама