Разрешиха Навални да бъде транспортиран в Германия

19:25, 21 авг 20 / Свят 25 2932 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Лекарите в болницата в Омск са се съгласили, че опозиционният лидер Алексей Навални може да бъде транспортиран за лечение на друго място, заяви заместник-главният лекар Анатолий Калиниченко, цитиран от РИА Новости, предаде БГНЕС.

"Немският екип вярва, че Навални може да бъде транспортиран, но ние смятаме, че е твърде рано", коментира лекарят. "Имаме искане той да бъде транспортиран от членовете на семейството му, които ще поемат рисковете, нямаме нищо против", посочи Калиниченко.

Според лекарите в Омск вариантите за диагноза са няколко, сред които нарушен обмен на веществата и рязко понижаване на кръвната захар. Лекарският екип от Омск не смята, че Навални е бил отровен и се позовават на кръвни тестове, направени в болницата, в която е настанен, и в Москва. 

Съпругата на Навални Юлия се обърна в открито писмо към президента Владимир Путин и помоли да се разреши лечението му в Германия.

От ЕС също призоваха руските власти да разрешат лечението му в Европа. Представителят на външнополитическата служба на ЕС Набила Масрали заяви на брифинг в Брюксел, че е загрижена за здравето на Алексей и настоява за по-задълбочено разследване на инцидента, който го докара до кома.

Според пресслужбата на Навални той е задържан целенасочено, за да се затрудни проследяването на отровата в тялото му. 

В Туитър профила на Кира Ярмиш се публикуваха и снимки на болницата, в която е настанен Навални. Тя попита дали условията са по-добри от клиниката в Берлин, в която искаха да го преместят вчера.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама