Арестуваха 148 души след финала на Шампионската лига

09:45, 24 авг 20 / Спорт 25 2113 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Полицията е задържала 148 участници в безредиците, които се разиграха по улиците на Париж след финалния мач от Шампионската лига в Лисабон, в който Пари Сен Жермен (ПСЖ) загуби от Байерн Мюнхен, съобщава БГНЕС.

"В нощта на финала на Шампионската лига правоохранителните органи извършиха 148 ареста за вандализъм, насилие и хвърляне на различни предмети по полицията. Издадени са и 404 глоби за липса на маска на места, където това е задължително", се казва в комюнике на полицейската префектура Париж.

Още преди края на играта започнаха сблъсъци между фенове и полиция на стадиона „Парк де Принс“ в Париж, където се излъчваше мачът. След края на мача феновете се събраха на Шанз-Елизе, където вечерта движението беше блокирано. Привърженици на изгубилия френски отбор опитаха да пробият кордона, което провокира полицията да използва сълзотворен газ.

Според префектурата преди излъчването и по време на мача полицейските служители са инспектирали барове и кафенета в района на Шанз-Елизе. Посетителите, които не са спазвали социална дистанция и други превантивни мерки, са били изведени на улицата, а самите заведенията, в които се събирали, са били затворени.

Снимка: Туитър

Във финала на Шампионската лига Байерн Мюнхен победи ПСЖ с 1:0. Немският клуб стана победител в основния европейски клубен турнир за шести път. Байерн Мюнхен игра на финал на Шампионската лига за 11-и път, а ПСЖ за първи път.

Неймар може да пропусне финала на Шампионска лига

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама