Илиана Раева преизбрана за шеф на федерацията по художествена гимнастика

17:10, 24 авг 20 / Спорт 25 2116 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Илиана Раева очаквано бе преизбрана за президент на Българската федерация по художествена гимнастика на Общото отчетно-изборно събрание днес. Тя ще ръководи най-успешния ни спорт в последните 10 години за трети мандат. Това става възможно, след на предишна сбирка на управата бе гласувано две трети от членовете да могат да предлагат трети мандат за президент, а на днешното събрание мандатността изобщо отпадна, съобщи БНР.

Раева заяви, че има големи планове и амбиции за развитието на красивия спорт и анонсира новите имена в управата на федерацията. Това е представителят на "Дънди прешъс метълс", най-стария спонсор на художествената гимнастика, Юлия Мумджиева, бронзовата медалистка с ансамбъла от Рио Ренета Камберова и една изненада.

"Приятно изненадана бях самата, преди месец, когато се контузи, при мен дойде капитанът на националния отбор Невяна Владинова и ми сподели, че иска да се обучава за ръководител. Оттогава тя е неотлъчно до мен и я обучавам за ръководител във федерацията. Много обичам да помагам на младите, виждам, че много от успешните клубове са ръководени от млади кадри", посочи Таева.

"Не мисля, че никой не смее да излезе насреща ми за шеф на федерацията, а просто, че хората са доволни, затова ме преизбират", сподели тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама