Павел Колев: Левски е бил дундуркан през годините и затова сега е в тежко състояние

10:52, 27 авг 20 / Спорт 25 2191 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

В момента Левски прилича на малко дете, което доскоро са го „дундуркали“ и носили на ръце. Всеки, който е имал възможност, е „дундуркал“ Левски през годините. С тези думи изпълнителният директор на "сините" Павел Колев в интервю пред bTV определи настоящата ситуацията в клуба, който от няколко месеца е на прага на фалит.

Вчера мажоритарният собственик Наско Сираков, членът на Надзорния съвет Константин Папазов и Колев дадоха съвместна пресконфенренция на "Герена", в която отговаряха на въпроси, касаещи случващото се в Левски. Папазов разкри, че заемът, взет в началото на месеца за изплащането на част от заплатите на футболисти, всъщност е даден от неговата фирма.

Това беше лично негово решение и той не искаше да се знае източникът на заема, тъй като бе поет ангажимент към футболистите до определено време да се платят заплати. Имайки предвид пътя, по който е поел Левски, бяхме длъжни да отговорим на тези въпроси. Получихме серия от въпроси във Facebook и преценихме, че трябва да отговорим на част от тях”.

Колев обаче отрече фирмата, дала заема на Левски, да е на собственика на Царско село Стойне Манолов. „Фирмата си е лично на Папазов, доколкото знам аз. Всичко е законно и прозрачно. Който е имал възможност, е дундуркал и използвал Левски. Документално нещата не са поставени по този начин. Знаете, че Левски през годините е имал собственици, имал е рекламни договори. Друга тема е доколко тези рекламни договори реално са отразявали някакво взаимодействие между клуб и компания, и какви са били ползите не само за клуба, а и за компанията“, твърди изпълнителният директор на „сините“.

Всеки, който е имал възможност, е дундуркал Левски през годините. За съжаление, това е довело до ситуация, в която клубът тепърва трябва да развива имунна система, така че да се справи в нормална среда, каквато би трябвало да е налична за всеки футболен клуб. В това отношение Левски има огромен потенциал, просто трябва да го използва. Най-вероятно е ясно кой го е правил (дундуркал). Според мен по-големият въпрос е дали Левски ще се научи да ходи сам и да се самоиздържа", каза още Колев.

Според Павел Колев няма казус с охранителната фирма, нито вражда с председателя на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян.

Най-голямото дарение направиха привържениците на Левски. Те ги събраха по различни канали. Като човек мисля, че е Александър Ангелов, който дари 143 хиляди лева“, завърши Колев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама