Нова теза в Москва: Данните за отравянето на Навални са фалшиви

16:23, 03 сеп 20 / Свят 25 1900 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Сергей Наришкин директорът на Службата за външно разузнаване на Русия, днес заяви, че не бива да изключваме възможността Германия да е фалшифицирала данните за отравянето на Алексей Навални и случаят му да се използва като провокация от западните спецслужби.

Той повтори, че руските лекари не са открили никакви следи от отровни вещества в тялото на Навални, след като той спешно бе настанен в болница в Омск. И до момента той не е дошъл в съзнание и е в състояние на изкуствена кома, на апарат за обдишване, съобщава „Дневник“.

Андрей Луговой, обвинен във Великобритания за убийтвото на Александър Литвиненко с радиоактивен полоний, каза вчера пред ТАСС, че е убеден, че единственият начин Навални да е отровен с нервнопаралитично вещество е то да му е било поставено от медици в берлинската болница "Шарите". Луговой е депутат и член на Комисията по сигурност и противодействие на корупцията в Държавана Дума. Според него случилото се е поредната провокация на външните сили.

Кремъл не вижда основание за разследване на случая с Навални

Към тази теза се присъедини и беларуският президент Александър Лукашенко, който каза днес на гостуващия в Минск руски премиер Михаил Мишустин, че неговите спецслужби били засекли "интересен разговор между Варшава и Берлин, който ясно говори, че това е фалшификация, никакво отравяне на Навални не е имало".

Припомняме, че вчера в немската болница "Шарите" оповестиха, че руският опозиционен лидер Алексей Навални е бил отровен с бойно отровно вещество от групата "Новичок", след което последваха остри критики от лидери на ЕС към властите в Русия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама