Край на сагата: Меси остава в Барселона и през следващия сезон

19:24, 04 сеп 20 / Спорт 25 2378 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси ще остане в клуба и през следващия сезон. Това обяви самият той в интервю за Goal, в което разкрива защо е изразил официално желанието си да напусне каталунците, предаде БГНЕС.

Публикуваха факса, с който Меси съобщава, че напуска Барселона

"Когато казах на съпругата си и децата си своето желание да напусна Барселона, това бе една брутална драма. Цялото семейство започна да плаче, децата ми не искаха да си тръгва от Барселона и да сменят училище. Но аз гледах по-надалеч и исках да се състезавам на най-високо ниво, да печеля титли и да се боря в Шампионската лига. Понякога може да спечелиш Шампионската лига или да загубиш, защото там е много трудно, но важното е да се бориш. Да се бориш, а не да се разпадаш, както стана в Рим, Ливърпул и Лисабон. Всичко това ме доведе до решението, че искам да си тръгна", коментира Меси.

"Бях сигурен, че имам правото да си тръгна свободно, защото президентът винаги е казвал, че след края на сезона мога да реша дали да остана или да си тръгна. Сега те твърдят, че не съм бил казал решението си до 10 юни, а на 10 юни ние играехме в Ла Лига и бяхме по средата на този ужасен коронавирус. Тази болест промени целия сезон. Това е и причината да продължа да играя в този клуб. Ще продължа да играя, защото президентът ми каза, че единственият начин да си тръгна е да платя 700 милиона евро, а това е невъзможно", допълва шесткратният носител на Златната топка.

"Имаше още един начин и той беше да отидем на съд. Никога не бих се съдил с Барса, защото това е отборът, който обичам, който ми даде всичко. Това е отборът на живота ми, изградих своя живот тук. Барса ми даде всичко и аз дадох всичко на Барса. Никога не ми е минавало през ума да съдя Барса", каза още Меси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама