Великолепната Цвети Пиронкова отива на четвърт финал на US Open

23:46, 07 сеп 20 / Спорт 25 2916 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

При изключително оспорван мач Цвети Пиронкова се наложи над французойката Ализе Корне в мач от Откритото първенство на САЩ. Българката ще се изправи на 1/4-финалите срещу Серина Уилямс или гъркинята Мария Сакари.

Първа възможността да сервира получи Корне и французойката взе подаването си, въпреки че Цвети изигра три добри чудесни точки и най-вече благодарение на отличния си бекхенд стигна до 40:40, пише sportal.bg.

Корне взе първата точка в десетия гейм, но това не попречи на Пиронкова да затвори сета с 6:4, демонстрирайки спокойствие, разумна, балансирана игра и убийствен за противничаката й бекхенд.

Втората част започна отлично за Пиронкова, която изглеждаше по-свежата и уверена тенисистка. Но французойката сякаш излезе от дупката, докато Пиронкова започна да показва колебания и в четвъртия гейм Цвети трябваше да се измъква от 0:40. Пиронкова се добра до 30:40, но пресили един от често използваните от нея сечени форхенди и Корне върна пробива - 2:2. В тези минути французойката определено заигра по-уверено и с гейм на нула излезе напред в резултата при 3:2.

Третият гейм обаче не се разви по мечтания за българката сценарий и тя допусна пробив след няколко непредизвикани грешки за 1:2. Нашата тенисистка обаче бързо върна концентрацията и борбеността в играта си и достигна до връщане на пробива при 2:2.

Големият момент дойде именно следващия, 8-ми гейм, когато Корне показа пореден момент на нервност и слабост, за да допуне фатална грешка при точка за пробив. Така Пиронкова получи шанс да затваря мача за 3-ти път. 

Дисквалифицираха Джокович от US Open

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама