Ден 66 на антиправителствени протести

22:05, 12 сеп 20 25 3000 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

За 19:00 часа бе обявено начало на 66-я ден на антиправителствените протести в столицата. Днешните демонстрации са под надслов „ Нас не ни е страх“. Във „Фейсбук“ организаторите от „Отровното трио“ посочиха, че исканията към правителството остават непроменени и настояват за оставките на Бойко Борисов и Иван Гешев, както и за предсрочни избори, възможност за машинно гласуване и свикване на Велико народно събрание за промени в Конституцията.

И тази вечер се чуваха оглушителните скандирания "мафия", "оставка", "Гешев е позор" и "Борисов вън".

Традиционното шествие в посока "Орлов мост" няма да се състои тази вечер. Това стана ясно от думите на Хаджигенов, който каза: "Днес няма никой от ГЕРБ в БНТ, така че няма нужда да се разхождате до "Орлов мост". Въпреки това около 22:00 часа протестиращите блокираха движението на кръстовището при булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Цариградско шосе".

Снимка: БГНЕС

Отворен за движение бе булевард "Дондуков", а бул. "Цар Освободител" бе блокиран от протестиращите и от буса с озвучителната техника в минутите преди 20:00 часа.

Около 20:15 часа върху фасадата на Народното събрание започнаха да се прожектират видеозаписи, в които се показваше промяната в позициите на управляващите. Докато течеше „филмът“, протестиращите ги освиркваха. Най-силни освирквания получи социалният министър Деница Сачева.

Снимка: БГНЕС

"Цвета Караянчева казала днес, че нашият иск срещу нея не я притеснява. Едното обяснение е, че Божков плаща. Тези пари ги търся 66 дни, надявам се Караянчева да ги намери. Другото обяснение е, че след 10 години управление, иск от 30 000 лв. не я притеснява, защото 30 хиляди лева какви пари са за ГЕРБ", заяви адв. Николай Хаджигенов от трибуната.

Снимка: БГНЕС

Протестът премина със слабо присъствие и без напрежение.

Снощи протестите преминаха спокойно, а адвокат Николай Хаджигенов обяви, че Триото ще съди председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Причината за подаването на съдебен иск е изказването на г-жа Караянчева, която вчера заяви, че протестите са финансирани и подпомагани от мафията в страната.

Хаджигенов оповести, че ще има и трето Велико народно въстание.  Според него протеста на 10-ти септември е бил едни от най-големите през последните 65 дни. Хаджигенов уточни, че според най-скромните изчисления на 10-ти са присъствали около 60 хил. души.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама