И румънски евродепутат с подкрепа за протестите в България

17:32, 21 сеп 20 / Политика 25 2386 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Българи, които живеят в Белгия и подкрепят антиправителствените протести у нас, са се свързали с Рамона Стругариу, евродепутат от АЛДЕ и член на комисията LIBE. Споделят посланието й към българите в страницата във Facebook „Брюксел за България“.

Евродепутатът Софи инт Велд: Случващото се в България буди безпокойство

Върховенството на закона, демокрацията и основните права не се продават и не могат да са обект на договорки. Знам през какво преминавате. В Румъния преминахме през същите неща в продължение на почти две години и половина“, заяви Стругариу и разказа: „Излязохме на улицата. Бяхме навън в студа при -20°, за да защитим тези ценности. Аз бях една от тези, които излязоха на улицата в такава ситуация. Видях тежко наранени журналисти, деца, пръскани със сълзотворен газ и хора, които не си тръгнаха от площад "Виктория", въпреки бруталните кадри: насилие, сълзотворен газ и водни оръдия“.

Вие сте тези, които решават съдбата на България. Вие сте тези, които решават своето собствено бъдеще. Вие сте тези, които сте силни и трябва да сте силни докрай, да защитавате тези ценности, да защитавате справедливостта, да изисквате от институциите да си вършат работата както трябва. Защото имате право на главен прокурор, който наистина разследва корупцията в България. И имате правото на правителство, което работи за благото на страната“, подчерта румънският евродепутат.

Евродепутатът Клеър Дейли: Думата „бандит“ отговаря за Борисов и Гешев

Ние сме с вас. Напълно сме наясно какво става. И това няма да бъде оставено без отговор! Тази България в 2020 г. е европейска държава. Тя е държава, която принадлежи на Европейския съюз! Никога няма да толерираме такова ужасно погазване на основните права и на демокрацията в държавата ви“, каза още тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама