Присъди след масовия бой между футболни фенове в Пловдив

19:29, 27 сеп 20 / Спорт 25 3189 Шрифт:
Редактор:

42-ма ултраси на футболния „Левски“ осъмнаха в пловдивския арест, след като снощи участваха в масов бой помежду си. За минути мелето обхвана почти цялата  трибуната за гости на стадиона в квартал “Коматево”, където се играеше футболната среща между местния “Ботев” и “Левски”.

Част от задържаните вече имат и присъди. Те са представители на сините ултрас-групировки "София Запад“ и „Южна дивизия Ултрас“, които, според полицията, отдавна враждуват помежду си. Те санаказани с полагането на обществено полезен труд и 2 години забрана за посещаване на спортни мероприятия в страната и чужбина.

БФС призова да няма струпвания на фенове по стадионите

При сблъсъка има счупени седалки и повредени метални заграждения в сектора за гостуващата публика.

Не е ясен конкретният повод за мелето на трибуната за гости, в което в продължение на 5 минути десетки сини привърженици се налагаха взаимно, след което направиха опит да се саморазправят и с  дошлите да ги разтърват служители на реда, съобщава bTV.

За щастие, няма сериозно пострадали. Само бързата намеса на полицията предотврати по-сериозни инциденти.

Днес от фракцията "София - Запад" написаха в социалната мрежа следното послание: "Няма как да позволим безпринципно сглобени организацийки, сменящи си името почти всеки сезон, съставени от скитащи от фракция на фракция заблудени момченца, да допуснем да определят посоката на поведение на левскарската общност. Както досега в тези години, ние винаги сме давали да се разбере, че всеки ще получи онова, което потърси от нас".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама