Еди Хърн: Пулев-Джошуа ще е на 12 декември

17:06, 04 окт 20 / Спорт 25 2766 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Промоутърът на шампиона в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви, че срещата на британеца със задължителния претендент за един от поясите му Кубрат Пулев ще се проведе на 12 декември, предаде bTV.

Той каза, че официалното обявяване на датата, която от няколко седмици фигурира в спортните издания, ще се случи най-вероятно през следващата седмица. Тогава ще бъде назовано и мястото на дългоочаквания мач. Очаква се това да бъде зала "О2" в Лондон.


Без отговор все още е въпросът дали на срещата ще може да присъстват зрители. Това зависи преди всичко от рестрикциите, които британското правителство ще предприеме заради пандемията от коронавирус.

"Дали има дата за Пулев-Джошуа? Да. Мачът ще се състои на 12 декември. Това вече го уточнихме. Надявам се, че следващата седмица ще бъде обявено официално", заяви Хърн в интервю за IFL TV.

Първоначално срещата между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа бе насрочена за 20 юни на новия стадион на "Тотнъм", който има капацитет от 70 000 места за подобни събития, а след това бе преместена за 25 юли. Заради пандемията от коронавирус бе отменена и втората дата, а в началото на септември Хърн заяви, че до края на годината клиентът му ще има само един мач - защитата на пояса на IBF срещу Пулев, и той ще е на 12 декември.

В момента Хърн е изолиран в дома си, тъй като е заразен с коронавирус.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама